Logo Vinaři Moravská Nová ves

info@vinarimnves.cz +420 608 875 445


09

ZÁŘÍ 2017

VINOBRANÍ + Ochutnávka vín odrůdy Cabernet Moravia

VINOBRANÍ + OCHUTNÁVKA VÍN odrůdy Cabernet Moravia

Vinařský spolek Moravská Nová Ves zve všechny příznivce, milovníky vína i vinaře v sobotu 9. září 2017 v době od 14.00 do 22.00 hodin do autentických prostor sklepních uliček Výmol a Zátiší v Moravské Nové Vsi k ochutnávce více než 100 vzorků vín odrůdy Cabernet Moravia.

Ochutnávka odrůdy Cabernet Moravia je svým významem jedinečné komplexní představení první odrůdy cabernetového typu vyšlechtěné v České republice v místě jejího původu za přímé účasti jejího šlechtitele pana Lubomíra Glose. Tato akce dává všem unikátní možnost proniknout do tajů pěstování této odrůdy v podmínkách tuzemských vinařských oblastí a podoblastí, získat nové a porovnat své vlastní zkušenosti s pěstováním této odrůdy a technologií výroby červeného vína.

Každému návštěvníkovi bude po zakoupení skleničky a katalogu umožněno degustovat kompletní sortiment nabízených vín, osobně se setkat s jednotlivými vinaři i šlechtitelem odrůdy Cabernet Moravia panem Lubomírem Glosem, porovnávat jednotlivé vzorky od různých vinařů, diskutovat s nimi o způsobech pěstování a výroby degustovaných vín odrůdy Cabernet Moravia, vlivu počasí a agrotechnických zásahů na kvalitu vína apod.

V nabídce letošního ročníku ochutnávky se objeví nejen vína od „domácích“ vinařů z Moravské Nové Vsi a blízkého okolí Slovácké vinařské podoblasti, ale zastoupena budou i vína ze sousedních vinařských podoblastí Velkopavlovické a Mikulovské, např. od vinařství Réva Rakvice, Vinium Velké Pavlovice, Vinselect Michlovský a dalších vinařů z Rakvic a Velkých Bílovic. V neposlední řadě budete mít možnost ochutnat také vzorky Cabernet Moravia zařazené mezi 100 nejlepších vín České republiky, do tzv. Salónu vín 2017.

Ochutnávka odrůdy Cabernet Moravia se uskuteční v rámci celodenního kulturního programu Vinobraní 2017. V areálu sklepních uliček budou pro návštěvníky otevřeny vinné sklepy s nabídkou sudového i lahvovaného vína a především poctivého burčáku vyrobeného z hroznů, dále potom rozmanité občerstvení včetně krajových specialit a bohatý kulturní program všech žánrů.